Entertainment News

 

WENN 2012 HOLLYWOOD QUIZ

Tuesday, January 01, 2013 - Test your knowledge of the big showbiz news of 2012 with WENN's quiz of the year. Here we invite you to show off your Hollywood prowess by answering 30 questions on the big movie and TV stories of the last 12 months...

1. A slew of stars were given the honor of carrying the Olympic torch on its tour around the U.K. over the summer, but not everyone was granted

the opportunity to run with the flame ahead of the London 2012 Games - who missed out on the occasion?



a. Daniel Radcliffe

b. Sir Patrick Stewart

c. James McAvoy





2. Which country was Tom Cruise filming in when Katie Holmes filed for divorce?



a. France

b. Iceland

c. Canada





3. Which Baldwin brother took legal action against Kevin Costner amid allegations he was cheated out of profits after selling his shares in an oil filtering business?



a. Daniel

b. Alec

c. Stephen





4. In August, actress Jennifer Aniston got engaged to Justin Theroux, her co-star in which movie?



a. Horrible Bosses

b. Wanderlust

c. He's Just Not That Into You





5. Saucy summer blockbuster Magic Mike was based on which actor's real-life experiences as a stripper?



a. Joe Manganiello

b. Matthew McConaughey

c. Channing Tatum





6. In July, actress Kristen Stewart confessed to an "indiscretion" with

the director of which of her films?



a. The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

b: Snow White and the Huntsman

c. The Runaways





7. Which celebrity couple got married in 2012 without first getting engaged?



a. Anne Hathaway and Adam Shulman

b. Natalie Portman and Benjamin Millepied

c. Blake Lively and Ryan Reynolds





8. Actress Kristin Chenoweth was critically injured on the set of which

hit U.s. Tv show last summer?



a. Glee

b. The Good Wife

c. Hot in Cleveland





9. What is the name of the actor Sienna Miller welcomed her first child

with in 2012?



a) Jude Law

b) Tom Sturridge

c) Rhys Ifans





10. Sally Field had to beg Steven Spielberg for an audition to play Abraham Lincoln's wife Mary Todd in the critically acclaimed biopic Lincoln.

Why?



a) She was too old

b) She was too fat

c) She was too famous





11. What was the name of Daniel Radcliffe's first feature film release of 2012 following the end of the Harry Potter franchise?



a. The Lady in Red

b. The Woman in Black

c. Lady Jane Grey





12. Which famous British actor took on a starring role in the London 2012 Olympic Games Opening Ceremony reciting verses from William's Shakespeare's The Tempest?



a. Hugh Grant

b. Rowan Atkinson

c. Kenneth Branagh





13. Which Hollywood star married actor Adam Shulman in California in September?



a. Natalie Portman

b. Miley Cyrus

c. Anne Hathaway





14. Halle Berry lost a bitter custody battle with her ex-boyfriend Gabriel Aubry over their daughter in November. What is their child's name?



a. Nahla

b. Simba

c. Naomi





15. This Hollywood hunk can normally be found fighting for a good cause

but in 2012 he was chosen as the rather unusual frontman for Chanel's signature fragrance, Chanel No5. Who is he?



a. Brad Pitt

b. Colin Farrell

c. George Clooney





16. Which actress despaired that she 'looked like her gay brother' after an extreme transformation for a movie role?



a. Penelope Cruz

b. Anne Hathaway

c. Jennifer Lawrence





17. Which actress named her new baby daughter Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence?



a. Tina Fey

b. Uma Thurman

c. Jemima Kirke





18. Which British royal was hospitalised during the celebrations for Queen Elizabeth II's Diamond Jubilee?



a. Charles, Prince of Wales

b. Prince Philip, Duke of Edinburgh

c. Catherine, Duchess of Cambridge





19. Which TV legend was laid to rest four months after losing his battle with cancer?



a. Sherman Hemsley

b. Dick Clark

c. Larry Hagman





20. What is the name of the 2012 Bond movie?



a. Skyscraper

b. Skyfall

c. Skylander





21. Jennifer Lawrence played the lead role in movie hit The Hunger Games. What was her character's name?



a. Katniss

b. Katnip

c. Katbliss





22. Which film won the Oscar for Best Picture?



a. Moneyball

b. The Artist

c. Hugo





23. Which film star did NOT get married in 2012?



a. Matthew McConaughey

b. Daniel Craig

c. Anne Hathaway





24. British actress Carey Mulligan married which member of musical group Mumford and Sons in April?



a. Marcus Mumford

b. Ben Lovett

c. Ted Dwane





25. Name the only surviving member of the original cast of Dallas who was not part of the hit TV drama's 2012 reboot.



a. Charlene Tilton

b. Steve Kanaly

c. Victoria Principal





26. Which veteran porn star has been immortalised in two movie biopics due out this year?



a. Linda Lovelace

b. Ron Jeremy

c. Sasha Grey





27. Which moody movie star was dramatically rescued by coast guard workers after becoming stranded during a kayaking trip off the coast of New York in September?



a. Colin Farrell

b. Dustin Hoffman

c. Russell Crowe





28. Leonardo DiCaprio and Martin Scorsese joined forces again in 2012 to shoot their fifth movie project - but what is the name of the new film,

due for release this year?



a. The Beast of Broadway

b. The Monster of Manhattan

c. The Wolf of Wall Street





29. Which movie won the coveted Palme d'Or prize at the 2012 Cannes Film Festival?



a. Amour

b. Cosmopolis

c. The Paperboy





30. In November, movie hardman Sylvester Stallone launched a stage musical version of which of his famous film franchises?



a. Rambo

b. Rocky

c. The Expendables





1. a

2. b

3. c

4. b

5. c

6. b

7. c

8. b

9. b

10. a

11. b

12. c

13. c

14. a

15. a

16. b

17. b

18. b

19. a

20. b

21. a

22. b

23. b

24. a

25. c

26. a

27. c

28. c

29. a

30. b

Article Copyright World Entertainment News Network All Rights Reserved.

return to Entertainment News

SWEEPSTAKES

Into the Storm
Ends August 11, 2014
Let's Be Cops
Ends August 18, 2014

Top 10

Up

Up from last week

Down

Down from last week

No change

No change from last week

MovieTickets.com is a worldwide leader in advance movie ticketing and a top destination for news, celebrity interviews, movie reviews and trailers. You can also access theater information, check movie showtimes, view video clips, and much more.